Season 8

123. Tiina Frazer, Lumenen markkinointijohtaja: Brändien rooli DEI-työssä
29. kesäkuuta 2022x
22
00:32:16

123. Tiina Frazer, Lumenen markkinointijohtaja: Brändien rooli DEI-työssä

Tässä jaksossa vierailee Lumenen markkinointijohtaja Tiina Frazer, joka on tehnyt kansainvälisen uran Uudessa-Seelannissa ja Yhdysvalloissa. Keskustelemme sosiaalisesta vastuullisuudesta, DEI-työstä ja brändien roolista. Millaisia toimia brändeiltä odotetaan DEI-kysymyksissä? Mitkä ovat suurimmat haasteet? Puhumme myös holistisesta hyvinvoinnista, kauneuskäsityksestä ja sen kehityksestä. Mikä on kosmetiikkateollisuuden vastuu kauneusihanteista? Tiina kertoo meille myös isoimman oivalluksensa työelämässä. Jakso on tehty kaupallisessa yhteistyössä Lumenen kanssa.

122. Jussi Herlin ja Saara-Sofia Sirén: Nostetaan kissa pöydälle
22. kesäkuuta 2022x
21
00:43:06

122. Jussi Herlin ja Saara-Sofia Sirén: Nostetaan kissa pöydälle

Tässä jaksossa jatkamme hallitustyötä koskevaa neliosaista sarjaa yhteistyössä Directors’ Institute Finlandin kanssa. Aiheena on tulevaisuus ja monimuotoisuus hallituskontekstissa. Vieraanamme on Jussi Herlin ja Saara-Sofia Sirén. Jussi on Koneen hallituksen varapuheenjohtaja ja sukunsa viidennen polven omistaja hissiyhtiössä. Saara-Sofia on puolestaan kansanedustaja ja poliitikko, joka toimii mm. Me-säätiön hallituksessa. Keskustelemme hallitusten koosta ja kokoonpanoista sekä kansainvälisyydestä. Miksi Suomi ei ole hallitustyön mallimaa? Miltä hallitustyön tulisi näyttää tulevaisuudessa? Kysymme myös, minkä neuvon vieraamme antaisivat vanhemmalle itselleen eläkkeen kynnyksellä.

121. Maija Itkonen ja Ville Voipio: Kukaan ei halua olla kiintiövihreä
08. kesäkuuta 2022x
20
00:42:41

121. Maija Itkonen ja Ville Voipio: Kukaan ei halua olla kiintiövihreä

Tässä jaksossa yhteistyössä Directors’ Institute Finlandin kanssa keskustelemme hallitustyöstä ja vastuullisuudesta. Ville Voipio on teknologian ja johtamisen ammattilainen sekä Vaisalan neljännen sukupolven omistaja. Sarjayrittäjä Maija Itkonen on puolestaan siirtynyt nyhtökaurasta johtamaan uutta ruokastartupia, Onego Bio’a. Keskustelemme vastuullisuuden yhteydestä arvoihin, yksilön muutosvoimasta sekä viherpesusta. Miksi vastuullisuus on Villen mielestä höpöhöpöä? Mikä rooli hallituksella on siinä, että vastuullisuus on yrityksen strategiassa ja kulttuurissa? Minkälaista vastuullisuusosaamista hallituksiin tarvitaan? Jakso on ensimmäinen osa neliosaisesta sarjasta yhteistyössä DIF:n kanssa.

120. Leena Laitinen, Alkon toimitusjohtaja: Strategian dekantointi
25. toukokuuta 2022x
19
00:34:59

120. Leena Laitinen, Alkon toimitusjohtaja: Strategian dekantointi

Leena Laitinen johtaa Suomen alkoholimonopoliyhtiö Alkoa, ja hänellä on pitkä kokemus elintarvikealalta ja päivittäistavarakaupasta. Keskustelemme Alkon toimialan murroksesta ja yhtiön strategiaprosessista (tai dekantoinnista!). Pureudumme myös palvelun johtamiseen sekä yksilön ja yrityskulttuurin merkitykseen onnistumisessa. Miten johdetaan hyvää palvelukulttuuria? Entä mitä Leenan mukaan hakijat nykyisin kysyvät työhaastattelussa rekrytoijalta?