Season 11

145. Thérèse Cedercreutz ja Peter Sjöberg: Sattumat ja suunnitelmallisuus
December 06, 2023x
6
00:43:0649.34 MB

145. Thérèse Cedercreutz ja Peter Sjöberg: Sattumat ja suunnitelmallisuus

Viimeisessa hallitustyötä käsittelevässä yhteistyöjaksossa DIF:n kanssa vierainamme ovat Thérèse Cedercreutz ja Peter Sjöberg. Thérèse on Scandic Hotelsin kaupallinen johtaja, ja Peter on puolestaan siirtymässä Santanderin Suomen toimitusjohtajan tehtävästä uuteen rooliin Nordealle. Keskustelemme (työ)elämän mullistuksista ja opeista, ja saamme hallitustyön kehitykseen ja muutoksiin toivelistan - sopivasti joulun lähestyessä. Entä mikä on intuition merkitys urapäätöksissä, ja mikä on tärkeintä pitää mielessä uravalintoja tehdessä?

144. Elias Mithiku, BCG:n osakas: Mikä konsultin työssä on parasta?
December 05, 2023x
5
00:35:5541.11 MB

144. Elias Mithiku, BCG:n osakas: Mikä konsultin työssä on parasta?

Elias Mithiku johtaa Boston Consulting Groupin private equity -praktiikkaa Suomessa ja on erikoistunut strategiatyöhön sekä suuryritysten ja pääomasijoittajien yritysjärjestelyihin. Mikä konsultin työssä on parasta ja haastavinta? Miten priorisoida päällekkäisten projektien keskellä ja tasapainoilla perhe-elämän kanssa? Keskustelemme Eliaksen urapolun lisäksi tiimin rakentamisesta ja johtamisesta. Miten huolehtia tiimin jaksamisesta ja motivoinnista, myös haastavammassa markkinatilanteessa? Jakso on tehty yhteistyössä BCG:n kanssa.

143. Juhana Rintala, Ruokaboksin toimitusjohtaja: Yrittäjän hyvinvoinnin kulmakivet
November 08, 2023x
4
00:41:2947.48 MB

143. Juhana Rintala, Ruokaboksin toimitusjohtaja: Yrittäjän hyvinvoinnin kulmakivet

Tässä jaksossa sukellamme kasvuyrittäjä Juhana Rintalan uratarinaan, johon sisältyy niin ylä- kuin alamäkiäkin sekä hyvinvoinnin haasteita. Diplomi-insinööri Juhana hyppäsi korporaatioähkyn seurauksena rakentamaan ruoka-alaa mullistavaa yritystä. Keskustelemme tästä matkasta, menestyksestä sekä yrittäjän henkisen ja fyysisten hyvinvoinnin kulmakivistä. Miksi mielenterveydestä ja sen hoidosta on edelleen hankala puhua? Miten Juhana neuvoo yrittäjäksi aikovaa, entä nuorempaa itseään? Jakson sponsorina on treyd.fi.

142. Mikael Hautala ja Kaisa Olkkonen: Luota omiin saappaisiin
October 25, 2023x
3
00:40:3746.5 MB

142. Mikael Hautala ja Kaisa Olkkonen: Luota omiin saappaisiin

Yhteistyö Directors’ Institute Finlandin kanssa jatkuu! Vierainamme ovat Kaisa Olkkonen ja Mikael Hautala. Kaisa on IPR- ja teknologiaosaaja ja pörssiyritysten hallitusammattilainen. Mikael on puolestaan startupin kaupallinen johtaja ja hallituksen puheenjohtaja. Keskustelemme hallitustyöskentelystä kasvuyrityksissä ja pohdimme, mitä pörssiyhtiöt ja startupit voisivat oppia toisiltaan. Miten hallitustyö muuttuu yrityksen eri kasvuvaiheissa? Entä miksi ja milloin yritys tarvitsee hallituksen? Juttelemme myös urapolkujen käännekohdista ja tärkeimmistä päätöksistä.